Grindautomatik

Bekväm grindstyrning via grindmotor

Skäm bort dig själv med bekväm grindautomatik

Utrusta din grind med en motor och upplev hur bekvämt det är att aldrig behöva lämna bilen för att öppna grinden. Med bara ett enkelt knapptryck på din fjärrkontroll, eller genom några snabba tryck i en app på din telefon, kan du se hur grinden öppnar sig utan ansträngning framför dig.

Vårt omfattande utbud inkluderar högkvalitativa och driftsäkra grindmotorer och styrsystem som är designade för att göra din vardag enklare. Oavsett om det gäller din heminfart eller företagsfastighet, så har vi den perfekta lösningen för att ge dig den komfort och bekvämlighet du förtjänar.

Bli uppringd

7 + 6 =

Eller slå oss en signal på: 0723-22 23 24

Därför ska du välja oss

Kvalitet går alltid först

Vi levererar endast smidesgrindar och staket av hög kvalitet, designade för skönhet, trygghet och säkerhet. Varje produkt är noga utvald och anpassad för att ha en lång livslängd.

Djup produktkunskap

Vi är specialister på anpassade lösningar. Vår kunskap omfattar allt från materialval till funktionella designlösningar, vilket säkerställer att du får den bästa produkten för ditt hem.

Kundvård & relation på riktigt

Personlig service är vår styrka. Från kostnadsfria hembesök till skräddarsydda installationer, vi bygger långsiktiga relationer och säkerställer att dina önskemål alltid står i centrum.

Grindöppnare anpassade för nordiskt klimat

Att hitta rätt grindöppnare som klarar av Sveriges skiftande och ibland tuffa klimat kan vara en utmaning. Vi förstår precis vad som krävs för att en grindöppnare inte bara ska fungera felfritt utan också upprätthålla högsta möjliga säkerhetsnivå under alla årstider. Tyvärr är det så att en del grindöppnare på den svenska marknaden inte är designade för vårt klimat, utan snarare för de varmare förhållandena i södra Europa, vilket kan leda till problem och osäkerhet.

När du väljer en grindöppnare från vårt noggrant utvalda sortiment kan du känna dig trygg. Vi garanterar att du kommer att bli nöjd med ditt köp, oavsett om det gäller en grindöppnare för slaggrindar eller skjutgrindar. Varje produkt i vårt utbud har testats och anpassats för att möta de specifika utmaningarna som det svenska klimatet för med sig

Grindmotorer för alla förutsättningar

Vårt sortiment av motorer är särskilt utformat för att passa en mängd olika installationsförhållanden, oavsett om det gäller granit, sten, betong, trä eller stålstolpar.

För de som önskar en installation som inte syns erbjuder vi även motorer som kan monteras på insidan av grinden, men som fortfarande tillåter att grinden öppnas utåt. 

Väljer du en motor från vårt utbud kan du vara säker på att du får en lösning som inte bara är kraftfull och hållbar, utan även anpassad för att möta dina unika installationskrav och förutsättningar.

Säker grindautomation

Alla våra motorer är utrustade med inbyggt klämskydd som säkerställer att grinden automatiskt stoppar om den skulle träffa ett hinder under öppning eller stängning. Detta skyddar mot olyckor och skador, vare sig det rör sig om föremål eller personer som av misstag befinner sig i grindens rörelsebana.

För att ytterligare öka säkerheten vid användningen av din grind, inkluderar vi installation av fotoceller. Fotocellerna upptäcker närvaron av personer, cyklar, bilar och andra objekt mellan grindhalvorna och förhindrar att grinden stänger om något befinner sig i vägen. Detta lägger till ett extra lager av skydd och ger en ännu tryggare användarupplevelse.

Oavsett om det handlar om uppgradering av din nuvarande grind eller installation av en helt ny, kan du lita på att vi levererar en lösning som inte bara är funktionell och hållbar, utan också säker för alla användare.

Att tänka på när du väljer grindmotor till din grind

När du står inför valet av rätt grindmotor finns det flera faktorer att beakta för att säkerställa att du får en lösning som passar perfekt till just din grind:

  • Typ av grind: Är det en slaggrind eller skjutgrind du behöver en motor till? Valet av grindtyp är avgörande för vilken motor som är mest lämplig.
  • Motorplacering: Önskar du att motorerna ska vara monterade nedtill, upptill, eller kanske helt dolda för ögat?
  • Stolparnas dimension: Stolparnas tjocklek och material kan påverka valet av motor. Det är viktigt att veta om stolparna är grova och vilka mått de har.
  • Grindens konstruktion: Konstruktionen av grinden spelar ofta en större roll än dess vikt, särskilt om grinden är tät och agerar som ett vindfång. Även om det är ovanligt att en grind väger mer än 200 kg, kan kraftbehovet vara betydande för att hantera vindlasten.
  • Manövreringssätt: Hur önskar du att grinden ska öppnas? Alternativen varierar från manuell hantering till fjärrkontroll, tidur och andra tekniska lösningar.

För att navigera i dessa överväganden och säkerställa att du väljer en grindmotor som uppfyller alla dina krav, står vårt team av experter till tjänst. Vi tar hänsyn till dina specifika önskemål och behov för att rekommendera den ideala grindmotorn för ditt hem. Kontakta oss för personlig rådgivning och låt oss hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen.

Driftsäker grindstyrning

Grindstyrning med fjärrkontroll

De vanligaste metoderna för att öppna din grind innefattar användandet av en fjärrkontroll, antingen från bilen eller direkt från huset. Fjärrkontrollen har en räckvidd på upp till cirka 50 meter.

Dessa fjärrkontroller är utrustade med flera knappar, vilket hjälper dig att hanterar flera motorstyrda grindar eller om du önskar att synkronisera din grind med din garageport. Detta innebär att alla grindar kan styras smidigt med en enda fjärrkontroll, förutsatt att all utrustning kommer från samma motorfabrikat. Detta eliminerar behovet av flera fjärrkontroller och förenklar din dagliga rutin.

Grindstyrning med kodlås

Med ett trådlöst kodlås till din grind behöver du aldrig oroa dig för att vara låst ute eller inne. Om du exempelvis befinner dig i trädgården utan din fjärrkontroll, kan du enkelt öppna grinden med det trådlösa kodlåset.

Det är också en perfekt lösning om du är bortrest och behöver ge tillgång till någon som ska vattna blommorna, eller om vänner, släktingar eller leveranstjänster behöver komma in när du inte är hemma. En enkel 4-siffrig kod kan ge dem tillträde, med en räckvidd på upp till 50 meter.

Kodlåset är designat för att monteras direkt på en grindstolpe eller på en separat stolpe en bit från grinden, vilket möjliggör att du kan öppna grinden utan att behöva kliva ur bilen. För ytterligare flexibilitet kan du även välja att installera kodlåset vid din husentré eller inomhus för att enkelt kunna släppa in besökare. Detta ger en utmärkt kombination av tillgänglighet och säkerhet för din fastighet.

App/Telefonstyrning av grind

För dig som önskar det yttersta inom bekvämlighet och flexibilitet erbjuder vi avancerade lösningar för att styra din grind direkt via din telefon.

Uppringning/SMS-styrning:

Denna metod låter dig öppna grinden genom en enkel uppringning eller ett SMS. Det ger dig flexibiliteten att bestämma vilka telefonnummer som ska ha tillgång till att öppna grinden, antingen genom att begränsa tillåtelsen till specifika nummer eller genom att ha den öppen för alla. För att möjliggöra detta använder vi en GSM-modul där ett SIM-kort med ett unikt telefonnummer installeras. Detta ger dig möjligheten att hantera tillgången på ett säkert och effektivt sätt, oavsett var du befinner dig.

Appstyrning:

För ännu mer flexibilitet, erbjuder vi möjligheten att styra din grind via app i telefonen. Med denna lösning kan du vara var som helst i världen – oavsett om du är på jobbet, utomlands eller i sommarstugan – och enkelt öppna din grind på distans.

Vår process

Från idé till färdig grindautomatik

Grindar & staket-specialistens helhetslösningar innebär att du kan välja en enda leverantör av allt som ska ingå i projektet. Du behöver därför inte krångla med olika leverantörer som sedan skyller på varandra om det blir fel. Vi hjälper dig från start till färdigt projekt!

1. Konsultation

Att diskutera dina behov och önskemål med en specialist kan underlätta valet av rätt lösning. Vi erbjuder information om vårt breda sortiment och stödjer dig i att utforska dina idéer och möjligheter, inklusive våra unika helhetslösningar med One Way-upplägg. Vid intresse bokar vi ett kostnadsfritt hembesök.

2. Inspektion & presentation

Vi utför mätningar, ger översikt och tips om lämpliga lösningar och produkter, och beaktar faktorer som utseende, grafisk form, mått, funktionalitet, komfort och säkerhet. Vi erbjuder också vägledning för att undvika missförstånd och säkerställa din tillfredsställelse, både före och efter leverans. All information om dina behov och önskemål presenteras tillsammans med en offert, inklusive ritningar/mallar.

3. Tillverkning & planering

Efter att underlaget och offerten godkänns börjar vi tillverkningen av din produkt. Detta inkluderar eventuell galvanisering och pulverlackering. Därefter planerar vi in datum för leverans och installation.

4. Montering & överlämning

Våra kunniga montörer och installatörer inleder nu arbetet. När projektet är slutfört genomför vi en noggrann kontroll, visar hur allt fungerar och erbjuder utbildning för användningen. Om ni har fler planerade projekt, låt oss veta!